ΑΝΑΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΙΣ, ΑΡΘΡΑ, ΑΡΘΡΑ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ, ΔΙΕΘΝΗ, Ε.ΣΥ, ΕΛΛΗΝΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΙΣ, ΕΥΡΩΠΗ, ΠΟΛΙΤΙΚΗ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ

Η αναβίωση ενός εγκλήματος – Τράπεζα της Ανατολής

Μετά από τις ανυπόγραφες εξηγήσεις της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος το 2010 και το 2011, όταν εμφανίστηκε ο Αρτέμης Σώρρας κι έκανε δωρεά 8 μετοχών (678 δισ. Ευρώ η κάθε μία) για την αποπληρωμή του δημόσιου και ιδιωτικού χρέους της Ελλάδος, έχουμε διανύσει έναν μεγάλο δρόμο που όσο βαίνει προς το τέλος του, αποκαλύπτεται μπροστά στα μάτια μας το μεγαλύτερο έγκλημα των αιώνων…

Όταν το 1932, η Εθνική Τράπεζα της “Ελλάδος”- τώρα μόνο “Εθνική” -επιχείρησε να απορροφήσει την παγκοσμίου βεληνεκούς τότε, Τράπεζα της Ανατολής, η αξία του Μετοχικού της κεφαλαίου της δεύτερης, έφτανε στα 83.451.093,9 Χρυσά Γαλλικά Φράγκα ισόποσα διανενημένο σε 280.000 Χρυσές Μετοχές. Οι Μετοχές αυτές είχαν εκδοθεί με εγγύηση της τότε Γαλλικής Κεντρικής Τράπεζας – σήμερα ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ(;;;) Όλο το ποσό κατατέθηκε σε έναν αλληλόχρεο λογαριασμό με ετήσιο επιτόκιο 7% που θα περίμενε εκεί μέχρι …την εκκαθάριση. Η εκκαθάριση είχε περιθώριο να γίνει μέχρι και 2 χρόνια μετά, δηλαδή το 1934, ώστε να οριστεί το ακριβοδίκαιο τίμημα της εξαγοράς της μετοχής, ώστε να μεταβιβαστούν στους μετόχους οι ανάλογες μετοχές της Εθνικής.

Όμως, η Εθνική Τράπεζα σταμάτησε την εκκαθάριση το 1935 και όπως αποδείκτηκε, φρόντισε να μην γίνει ΠΟΤΕ! Έπαψε τους 3 εκκαθαριστές που είχε διορίσει για να την εκτελέσουν και απορρόφησε την τεράστια Τράπεζα της Ανατολής, με την αμύθητη περιουσία της, κρυφή και φανερή. Τα ποσά αυτά ΔΕΝ απεδόθησαν ποτέ στους μετόχους της Τράπεζας της Ανατολής και η Τράπεζα έκλεισε τις πόρτες της σε αυτός, ανοίγοντας τες όπως διαπιστώνεται σε άλλους, δικούς της προτιμώμενους “γνωστούς και μια ομερτά που κρατήθηκε για πολλά χρόνια, εις βάρος όλων ημών!

Κανείς, μετά από τόσα χρόνια δεν θα είχε πάρει είδηση -εκτός αυτών που γνωρίζουν και δεν μιλάνε- μέχρι την εμφάνιση του άγνωστου μέχρι τότε στο ελληνικό κοινό,  Αρτέμη Σώρρα, που μέσω του καναλιού Alter τότε (2010-11), μάθαμε ότι ο ίδιος ήταν κάτοχος 40 τέτοιων χρυσών μετοχών με κληρονομικό δικαίωμα.

Από τότε έγινε η αρχή και μέχρι σήμερα, έχουν γίνει πάρα πολλά. Το κουβάρι έχει αρχίσει να ξετυλίγεται και ό,τι είχε μείνει κρυμμένο χρόνια τώρα, βγαίνει στο φως της δημοσιότητας.

Ένα μικρό ιστορικό – οι νομικές ενέργειες του Αρτέμη Σώρρα

Ο Αρτέμης Σώρρας στις 11/3/2011 στέλνει εξώδικο προς την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος με το οποίο ζητά να συμμορφωθεί στην προηγούμενη εξώδικη δήλωση – πρόσκληση  του και να του παραδώσουν τα στοιχεία τα οποία αφορούν την συγχώνευση της «Τράπεζας της Ανατολής (Banque d’ Orient)» με την «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος» και την εκκαθάριση και τα αποτελέσματα αυτής.

Η επιστολή κοινοποιείται στους εξής:

Φυσικά, η Εθνική αρνείται, θεωρώντας “αβάσιμο” το περιεχόμενο της εξώδικης δήλωσης…

Τον Αύγουστο του 2011 ο Αρτέμης Σώρρας δωρίζει από 4 Μετοχές σε κάθε έναν από τους δύο Οργανισμούς (Μ.Κ.Ο) με την επωνυμία E.N.D. από 4 Μετοχές για την αποπληρωμή οποιουδήποτε δημόσιου και ιδιωτικού χρέους της χώρας μας!!

Η δωρεά κατατίθεται στην Γ’ΔΟΥ Πατρών και το Υπουργείο Οικονομικών υπολογίζει τον αναλογούντα φόρο της δωρεάς προς το δημόσιο στο συνολικό ύψος των 27 δισεκατομμυρίων ευρώ!!!!

Το σλάιντ απαιτεί την χρήση JavaScript.

Ο Αρτέμης Σώρρας στέλνει εξώδικα στους κρατικούς θεσμούς! “Παρακαλώ κύριοι οφείλω επίσημα στο κράτος 27 δις ευρώ!!! Ελέγξτε με!!!

Το ΣΔΟΕ απαντά στο εξώδικο του Αρτέμη Σώρρα και λέει: “Δεν έχουμε εμείς αρμοδιότητα για να απαιτήσουμε τα 27 δις ευρώ φόρο υπέρ του δημοσίου” (;;;;;)

Το Υπουργείο Οικονομικών με κοινοβουλευτικό έλεγχο πιστοποιεί την Αξία της ΜΙΑΣ Μετοχής στα 678 δις ευρώ !!!

Το Υπουργείο Οικονομικών μετά τα εξώδικα διαβιβάζει στην Διεύθυνση Φορολογίας Κεφαλαίου καθώς και στην Διεύθυνση παρακολούθησης νομικών υπόθεσεων ελέγχου και αναγκαστικής εισπράξης, το αίτημα για έλεγχο… Ακόμη ελέγχουν ;;;

Ο Αρτέμης Σώρρας κάνει – για πρώτη φορά παγκοσμίως- μήνυση στο ΣΔΟΕ  που ΔΕΝ εισπράττει τον φόρο, την στιγμή που η χώρα θα πτώχευε, όπως έλεγαν. Τότε το ΣΔΟΕ απλά.. κλείνει!

Γιατί άραγε το Ελληνικό Δημόσιο δεν πήρε τα 27 δις φόρο του Αρτέμη Σώρρα την ίδια στιγμή που η πατρίδα μας παρακαλούσε τους δανειστές για λίγα ψίχουλα ακόμη και τα μνημόνια έρχονταν το ένα πίσω από το άλλο; Γιατί δεν προχωρά σε αναγκαστική εκτέλεση όπως θα έκανε στον οποιονδήποτε από εμάς αν χρωστούσαμε έστω και 500 ευρώ;;;;

Στις 16.12.2011 ο Αρτέμης Σώρρας καταθέτει στο Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αίτηση ασφαλιστικών μέτρων εναντίον της Εθνικής. Η αίτηση εκδικάζεται στις 23/03/2012 και στις 04/07/2012 εκδίδεται επίσημα η δικαστική απόφαση 6341/4-7-2012

Το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών αναγνωρίζει λοιπόν ότι οι Μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής (Banque d’ Orient) που ήταν σε χρυσά Γαλλικά Φράγκα έχουν ακυρωθεί και μετατραπεί σε χρεωστικά ομόλογα και έχουν χαρακτήρα χρεογράφου – αξιόγραφου!!! Άρα μπορούν και να ρευστοποιηθούν!!! -Ποιος είπαμε ότι είναι ο εγγυητής;;

Υποχρεώνει δε την Εθνική Τράπεζα να παραδώσει στους αιτούντες όλα τα απαραίτητα έγγραφα που σχετίζονται με την εκκαθάριση της Τράπεζας Ανατολής, που δεν έγινε ποτέ, από το 1932 μέχρι σήμερα (καθώς όλα θα έπρεπε να είναι δημοσιευμένα στον τύπο και σε Φ.Ε.Κ.) και υποχρεώνει επίσης την Εθνική Τράπεζα να παραδώσει στους ενδιαφερόμενους όλα τα οικονομικά στοιχεία από το 1931 έως και το 1938 ανά εξάμηνο (τα οποία επίσης έπρεπε να δημοσιεύονται). Σημαντικό σκέλος της απόφασης είναι επίσης το ότι ζητάει να παραδοθούν και όλα τα στοιχεία του Αλληλόχρεου Λογαριασμού με ετήσιο επιτόκιο 7% που αφορά το παθητικό των μετοχών από την 01/01/1933 έως και σήμερα. και αναγνωρίζει τον Αρτέμη Σώρρα ως τον ΠΛΗΡΗ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ ΝΟΜΙΜΟ ΚΥΡΙΟ, ΝΟΜΕΑ  ΚΑΤΟΧΟ ΚΑΙ ΚΟΜΙΣΤΗ .

Με λίγα λόγια…

Οι συγκεκριμένες Μετοχές της Τράπεζας Ανατολής

  1. Έχουν σφραγιστεί και επικυρωθεί ως γνήσιες από την Γαλλική Πρεσβεία στην Αθήνα κι ότι δεν έχουν δηλωθεί ως κλαπείσες ή απωλεσθείσες!!!
  2. Έχουν ελεγχθεί από την μεγαλύτερη υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών.. την Υπηρεσία Κεφαλαίου Α!!
  3. Έχουν ελεγχθεί από το Ελληνικό Κοινοβούλιο και η αξία της κάθε μετοχής ανέρχεται στα 678 δις ευρώ!!
  4. Έχουν βεβαιωθεί φόροι από το Ελληνικό Κράτος 27 δις!!!

Βέβαια τίποτα δεν έγινε, όπως θα έπρεπε από την πλευρά της Εθνικής και φυσικά, δεν έχει εκτελέσει καμία δικαστική απόφαση.. και καθώς η υπόθεση βρίσκεται ακόμα σε εξέλιξη, πριν λίγες μέρες παρατηρήθηκαν περίεργα…πράγματα – όχι ακατανόητα σε όσους γνωρίζουν!!

Μερικές βδομάδες πριν, βλέπουμε να διαγράφεται κάθε αναφορά για την Τράπεζα της Ανατολής από το profile της Εθνικής στην “ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ” και μάλιστα, νύχτα Παρασκευής προς Σάββατο. όπως αποκαλύπτει το zougla.gr το οποίο αναφέρει συγκεκριμένα: “Οι πράξεις φαλκίδευσης και αλλαγής πληροφοριών στο διαδίκτυο είναι μια “εύκολη” και κυρίως ηλεκτρονικά πρόσφορη διαδικασία με ένα απλό κλικ δύναται κανείς να διαγράψει και να αναρτήσει ό,τι επιθυμεί. Με μια διαφορά: Στο διαδίκτυο αποτυπώνονται ίχνη, ιδιαίτερα αν ο ερευνητής γνωρίζει να ψάχνει και να αρχειοθετεί τις ανακαλύψεις του.”

Ας δούμε όμως τι προσπάθησαν να κάνουν και τι κατάφεραν:

Στην ανάρτηση της “ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ” στα ελληνικά εμφανιζόταν ως και πρόσφατα μέσω της μηχανής αναζήτησης google, η συγκεκριμένη αναφορά στο ιστορικό της “Εθνικής Τράπεζας”. Πολύ απλά: Ο συγγραφέας είχε φροντίσει ως όφειλε να συμπεριλάβει στην ανάρτηση του όλα τα επίσημα στοιχεία και μεταξύ αυτών τόσο την ίδρυση της ‘Τράπεζας Ανατολής” το 1904 όσο και την απορρόφηση της από την ‘Εθνική” το 1932. Ως δια μαγείας λοιπόν η ανάρτηση στην “ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ” διαγράφεται από το διαδίκτυο, για να αντικατασταθεί τελικά απο εντελώς άλλη ανάρτηση. Το περίεργο ωστόσο είναι πώς στην έκδοση της WIKIPEDIA στα αγγλικά εξακολουθεί το ιστορικό της “Εθνικής” να είναι “αρτιμελές” και να συμπεριλαμβάνει τις επίμαχες ημερομηνίες”.

Το ιστορικό της Εθνικής, όπως αναφέρεται στην αγγλική έκδοση της “ΒΙΚΙΠΑΙΔΕΙΑ” (με έντονα μαύρα γράμματα θα δείτε τις αναφορές στην Τράπεζα Ανατολής)

  • NBG was founded in 1841 in Athens, making it the oldest bank in the country. It was not government-owned from its inception but had the right of note issue, which it lost in 1928 when the newly-established Bank of Greece took over as the country’s central bank.[2] Its status was changed to government-owned when, during the first World War, the Bank refused to finance new military equipment for the Greek government. The government then issued legislation that permitted it to appoint its own people to the Bank’s board.
  • In 1899 NBG acquired the Privileged Bank of Epirus and Thessaly (Pronomiouchos Trapeza Epirothessalias). Andreas Syngros had founded the bank in Volos in 1882. Unfortunately, the bank was unable to recover from his death and from the Hellenic-Turkish War (1897).
  • In 1904 NBG established Banque d’Orient, together with Nationalbank für Deutschland, which almost immediately withdrew from the venture. The Greeks kept the branches in Thessaloniki, Smyrna and Alexandria.
  • In 1907 NBG chose Cyprus as the location for its first branch outside Greece.
  • In 1919 NBG acquired the Bank of Crete (Trapeza Kritis).
  • In 1923 the Treaty of Lausanne provided for a compulsory exchange of populations between Greece and Turkey, leading to the departure of the Greeks from Smyrna, resulting in the closure of Banque d’Orient’s branch.
  • In 1930 NBG and Bank of Athens combined their activities in Egypt into a joint subsidiary, Banque Nationale de Grèce et d’Athènes.
  • In 1932 NBG acquired Banque d’Orient (Trapeza Anatolis).
  • In 1939 it established a subsidiary in New York, Hellenic Bank Trust Company……………………………………………
  • During World War II, Deutsche Bank was responsible for managing NBG for the German Occupation………On March 21, 2007 NBG concluded the acquisition of P&K Investment Services SA. The acquisition creates the largest provider of brokerage and investment services in Greece. NBG plans to expand this business to all countries where NBG has a presence. On February 18, 2011 NBG made an offer to buy Alpha Bank for 2.8 billion Euros.[4]

Ποιος είναι ο σκοπός αυτής της κίνησης δεν είναι δύσκολο να αντιληφθεί κανείς. “Κάτι”τους έχει φοβίσει πολύ για να υποπέσουν σε τραγικά φανερά σφάλματα και τα οποία δεν έχουν σταματημό καθ’ ότι λίγες μέρες μετά, στο ΠΡΑ.Δ.Ι.Τ. ΦΕΚ (Φύλλο Εφημερίδας της Κυβέρνησης) 633 της 29ης Μαίου 2018 σελ.5 βλέπουμε πως η Γενική Συνέλευση των Μετόχων της Τράπεζας Ανατολής (αυτής που προσπαθούσε η Εθνική να μας πείσει ότι έκλεισε και δεν υπάρχει) πραγματοποίησε Εκτακτη Γενική Συνέλευση και αποφάσισε να πραγματοποιηθεί η … αναβίωση της εκκαθάρισης…αυτής που δεν έγινε… για μια Τράπεζα που  έσκιζαν τα ιμάτια τους ότι…. δεν υπάρχει!!!!

Δεν θα σχολιάσουμε την δημιουργική ασάφεια για την έδρα της Ανωνύμου Εταιρίας “Τράπεζα της Ανατολής” που εδράζει γενικώς.. “εν Αθήναις”!!

Φαίνεται ότι πανικός τελικά είναι μεγάλος και με μια αργοπορία 86 χρόνων και μετά από όλα τα παραπάνω, στο ΦΕΚ 633 τον Μάιο του 2018 εμφανίζεται απο το πουθενά, η Έκτακτη Γενική Συνέλευση μετόχων – ποιών μετόχων είπαμε;; Πάντως κάποιων άλλων-εκτός του Αρτέμη Σώρρα!!!- που τελικά, όλοι αυτοί οι χιλιάδες άνθρωποι μέτοχοι που βρέθηκαν, αποφάσισαν και ψήφισαν ομόφωνα κιόλας να βάλουν  εκκαθαριστές… τώρα!! Να εκκαθαρίσουν τι άραγε; τα μέχρι τότε ή τα μέχρι τώρα; Και τελικά, πότε “διαλύθηκε” η Τράπεζα Ανατολή;.. το 1954 ή το 1932;;;;

Να υποθέσουμε λοιπόν ότι θα υπάρχουν όλα αυτά στα πρακτικά της Έκτακτής Γενικής Συνέλευσης όπως και αυτής που αναφέρουν ότι έγινε ένα χρόνο πριν τον Δεκέμβριο του 2017 ως Γενική Συνέλευση και δεν θα βγουν κι αυτά ετεροχρονισμένα, κάποια στιγμή στο μέλλον για να δικαιολογήσουν τα αδικαιολόγητα…

Τελικά μήπως η “αναβίωση της εκκαθάρισης” δεν είναι παρά μια αναβίωση του εγκλήματος που άρχισε από την μικρασιατική καταστροφή, την σφαγή των Ελλήνων και την κλοπή του Ελληνικού χρυσού και εξακολουθεί να εξυφαίνεται πίσω από τις πλάτες όλων ημών;;

Όπως και να έχει μάλλον ήρθε η ώρα του.. ταμείου!   Έπεται συνέχεια….

ΠΗΓΗ


Διαβάστε επίσης: ΦΕΚ ΑΝΑΒΙΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΕΝ ΕΤΕΙ 2018

Δείτε επίσης: Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ ΟΙ ΠΡΟΣΦΟΡΕΣ ΤΟΥ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΗΝ ΚΥΡΙΑΡΧΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ


Σχολιάστε